Ploegen in de klei

Ploegen in de klei

Sjouwen met hout

Sjouwen met hout

Een stukje voorgeschiedenis;

Altijd maar druk geweest, een leven van veel “moeten”.
En dan op mijn 50ste het roer om gegooid, en me steeds meer bezig gaan houden met mijn grootste hobby…..kleien

Het begin van een nieuwe fase, werken met klei, een geweldig gevoel.
Het kneden, bouwen, draaien. Van zacht naar hard, vierkant en rond, fijn en grof, klein en groot…het kan allemaal. Ik heb geen voorkeur voor bepaalde techniek en/of onderwerp, dat wat ik leuk vind, of wat er in me opkomt wil ik maken. Steeds weer een proces, waarbij ik me laat leiden door mijn gevoel en mijn handen.

Behalve in het draaien op de draaischijf, heb ik ook ruime ervaring met handgevormde objecten uitgevoerd in verschillende technieken. De laatste jaren ben ik me meer gaan richten op decoratie en ontwikkelen van eigen kleuren en glazuren. Scholing op gebied van keramiek was o.a. de 3-jarige opleiding aan de SBB te Gouda met aansluitend een extra leerjaar draaien.

Samen met Luit, eindeloos veel ideeën hebben en plannetjes maken.
Daar waar ik de klei ter hand neem, gaat Luit graag met hout aan de slag.
Een handige man, met een creatieve geest.
Mijn man Luit: liever lekker op de trekker, dan strak in het pak.
Zijn huidige baan vraagt nu nog veel van zijn tijd, maar dat is eindig.

Eenvoud is wat ons past, zoals dat wat moeder aarde ons geeft…KLEI.
Aardse elementen; klei (aarde), hout, water, vuur, lucht en metalen, boeien en inspireren ons.
De schoonheid van het zonlicht, de ochtendnevel, morgendauw, avondrood, de kleurschakeringen in het bos, flonkerende spiegelingen in het water. Verschijnselen die ons iedere dag opnieuw weer kunnen verrassen.
De vanzelfsprekende aanwezigheid van deze elementen, nodigen uit tot creëren.

Mijn website, is dus eigenlijk onze website.
Ons aanbod moet nog gaan groeien, komt wat komt, een organisch proces.
We maken plannetjes, maar ook niet te veel.
Het belangrijkste voor ons is dat we ons kunnen bezig houden met datgene wat ons blij maakt. En voor ons is ……..

Geen berg te hoog

Geen berg te hoog

Lucht, licht, aarde, en water

Lucht, licht, aarde, en water

 

Geen brug te ver

Geen brug te ver

In alle kleuren van de regenboog

In alle kleuren van de regenboog

Met passie en vuur

Met passie en vuur